web analytics

Igék, igazak
  1. Igen. Helyeslés, helyes. Igén van. Olyan, mint az ige maga, Isteni minőségben.
  2. Igaz. Maga az igen, a teljesen egyenes, Isteni, Teremtői minőségben. Ennek emberi megfeleltetője az igen vagy igaz.
  3. Igenes. Helyeslő, helyességgel rendelkező
  4. Igenyes. Az egyenes tájszólásban.
  5. Igény. Egyfajt kívánalom. Természetes úton jelentkező, a hiányosságot kitölteni, kiigazítani igyekvő kívánalom.
  6. Igényes. Egy kívánalom fajta. Valójában az igazira vágyás, olyan dolgokra, szóra, tudásra vágyás, mely az ember alaptermészetéből fakad. Elfajult változata a hamis, hamus igény, mely látszólag, külalakra olyan mint az el nem égett fadarab, de megfogva, megkisértve szerte foszlik. Olyan, mint a nesze semmi, fogd meg jól!
  7. Egy. Minden, amiből egyetlen van. Egy darab, egység, egyesített. Egyetemes értelemben maga a Teremtő Isten, hiszen csak egyetlen egy van, ki teremteni képes. Minden más létrehozás, már meglévőből indul ki. Minden elindulás egy és minden megérkezés is egy.
  8. Egyenes. Kitérés, elhajlás, törés nélküli vonal, haladásiirány, tárgy, godolat, beszéd. Jellegzetessége, hogy a legkisebb mértékű változás, változtatás benne, már nem egyenes! Egy nyesés, vágás, egy súlytás, egy villanás. Az egyenes mindenek feletti értelemben az a Teremtői ige, hiszen soha nem téríthető ki, nem változtatható meg. Ha mégis, akkor nem egyenes!
  9. Egyező. Eggyé levő mással, másvalakivel, szellemi, lelki, testi minőséggel. Egységet alkot. El nem különülő, el nem különíthető, egy adott tekintetben. Tehát az állat és az ember nem ugyanaz a minőség, külső megjelenés fényében, de mindkettőt ugyanazon erő működteti és ezen a szinten egyek.
  10. Egyszerű. Egy darab szerrel rendelkező, nem összetett, nem bonyolult. Egyféle feladata van. Nincsenek benne összetett működések, hanem csak egyféle. Értelmezése lehet még könnyű vagy gyors vagy világos, tiszta, átlátható.
  11. Egyszer. Többször meg nem történő.
  12. Egyenget. Egyenesít, kiigazít úgy, hogy az egyeneshez közelítsen, elérje.
  13. Együgyű. Egyetlen ügye van. Nincsen sok dolga hanem csak egy. Másképp értelmezve azon elmék megjelölése, kik egyetlen egy feladatot, ügyet képesek kivitelezni, megtenni.
  14. Ige. Egyenes szó, tiszta beszéd, mozgást, lendületet, történést kifejező beszéd, írás. Az ige pontosan jelöl. Kimondja a valót. Megindít folyamatokat, a poshadtság fertőjéből, melyek ágyként veszik körbe az embereket, kilöki hamisat.
  15. Igéz. Igésít, vagyis szavakkal mozgósít, mozgást kifejező beszéd. Úgy megmondja, hogy belül hat. Nem füllel hallani, hanem elmével vagy szívvel, mikor mi.
  16. Iga. Vonóhám, teher, vonás, vontatás. Igaként húzza az ember életének minden szarát.
  17. Igáz. Vontatásra kényszerít, ezenkívül terhesít, tehertételekkel nehezít, kiszed, kizsákmányol. Egyetlen mozgási útvonalon tartottakat jelent
  18. Igéző. Mozgósító, megmondja hogyan tegyen, mit csináljon
  19. Igazít. A valóshoz, elfogadotthoz viszonyítva, az eltérést, változást vissza csinál. Kicsiben is, nagyban is egy meghatározott milyenséghez közelít.
  20. Akar. Valós vagy nem valós okra alapozva, belső követelésének mindenképpen eleget tenni kívánó személy. Akkal élő adott időre, célelérésből.
  21. Okol. Valakiben, valamiben látja, esetleg véli felfedezni egy adott történésnek az okát vagyis azt, amitől a folyamat működik. Tehát ha az ok nincs, akkor a folyamat sincs.
  22. Okos. Okkal élő. Okszerű megnyílvánulás vagy ennek sorozatával élő és azzal gondolkodó ember.
  23. Okoz. Okot állít ki, okot állít elő és ezzel indít, elindít folyamatot. A folyamatot visszafejtve megkapjuk az indító okot. Indok.
  24. Eke. Talajmegmunkáló mezőgazdasági szerszám. Talajkifordító, árokkészítő, barázda kialakító.
  25. Ekéz. A talaj megmunkálásnak egy jellegzetes munkaművelete, mely a mezőgazdaságban a talajok előkészítését, befogadását szolgálja.
  26. Ék. Legfőbb jellemzője, háromszög metszetű. Tárgy. Ferde, emelkedő vagy lejtő.
  27. Ékel. Az ég használata. Emelhet is, szoríthat is, rögzíthet is.
  28. Ég. Oxidációs folyamat, hőtermelés. Maga az kék, levegő boltozat a földfelszín fölött vagy mennybolt.
  29. Éget. Oxidál. Hőfejlődéssel járó folyamat elindítása, fenntartása, használata.
  30. Nad. Nagy.
  31. Nád. Magas növény, egyszálú fölfelé emelkedő magasság.
  32. Nadu. Nagy, magas.
  33. Nadi. Nadi, dele mál! Nagyi
  34. Nagy. Nem kicsi. Terjedelmes, fölfelé emelkedő, magas. Terjedelme mindenirányú is lehet vagy csak hosszú. Mindegy. A lénye, hogy nem kicsi!
  35. Nagyi. Nagyanya, nagymama, nyanya.
  36. Ed. Ed meg ed az kettő.
  37. Edi. Elő, első. Edó.
  38. Élő. Valós, meglévő, igazi, mozgó. Olyan erővel rendelkezik, mely által mozog, tesz, lelke, szelleme van. Bennünk emberekben, testi jelenségeket mutat, hoz ki magából. Létez, létezés, lével levés.
  39. Lé. Folyékony vagy legfeljebb pépes folyós anyag. Folyamat átvitelre is képes. Ivólé, gyümölcslé. Leves, lés. A lény is lé, lével töltött.
  40. Él. Vékony vonal, ami olyan, hogy vág. Élő is, ható is.
  41. Éli. Teszi. Az életet teszi, valósítja meg, valósággá emeli fel.
  42. Élet. Maga a létezés földi szinten. Mozgás, változás, változtatás, cselekmények, történések, megannyi sorozata, folyamata.
  43. Ét. Ehető. Maga evés eleje, az ennivaló.  Étkezés, ét vágy, étezés, ételezés, étel.
  44. Étel. Táplálék. Táp. Állandóan fogyasztandó, szünni nem akaró kivánalmas folyamat, mely köldökként köti a lényeket a földhöz.
  45. It.
  46. Ital. Emberileg bevehető folyadék. Iváshoz kapcsolódik szorosan vagyis a folyadék beöntése a bél fogazott oldalán! Vedelés néven is ismeretes.
  47. Út. Olyan vezető tárgy, melyen járni lehet, menni lehetséges rajta. Az utat követve, annak vonalvezetését, elvezeti az embert a céljához vagy éppen nem! Lehet bolyongani, céltalanúl haladni, szállítani, meg-meg állni rajta. Feladatai között szerepel az összekötés, az emberi csoportok közötti tárgyi szellemi kapcsolatok fenntartása.
  48. Utal. Irányított, meghatározása helyből helybe történő átvitelnek.
  49. Köz. 
  50. Közel.
  51. Közöl.
  52. Közös.
  53. Itt. Jelen helyen.
  54. Ott. Azon a helyen. Bárhol, de nem jelen helyen.
  55. Ide. Valahonnan arra a helyre, ahol vagyok.
  56. Oda. A jelen helyről bárhová.
  57. Ilyen. Jelen beszédben, tárgyban, helyben, színben, alakzatban, stb. megfogalmazható, meghatározható, kinyilatkoztatható milyenséggel, összehasonlításhoz való hasonlóság.
  58. Olyan. Nem jelen összehasonlításhoz való igazodás.
  59. Erre. Felém, ide, jövetel, érkezés, testtel, gondolattal, beszéddel, lélekkekel. Tehát felém közeledjen.
  60. Arra. Tőlem távolodjon vagy egy kinevezett ponttól távolodjon, közeledjen.
  61. Ezre. Valamire rá, ami jelen helyen van.
  62. Azra. Valamire rá, ami nem jelen helyen van.
  63. Ezzel. Jelen levő tárggyal.
  64. Azzal. Nem jelen levő tárggyal, eszközzel.
  65. Evvel. Avval.
  66. Ez. Jelen helyen, közel, megérinthető távolságba eső tárgy.
  67. Az. Nem jelen helyen vagy távolabb a megérnthetől, esetleg nem megérinthető távolságban lévő tárgy.
  68. Így. Szavakkal, rajzzal, megmutatott, összehasonlítottságot mutat meg. Általában közelesők esetén használatos.
  69. Úgy. Szavakkal, rajzzal, megmutatott, összehasonlítottságot mutat meg. Általában távol vagy távolabb esők esetén használatos.
  70. El. Tőlem távolodó.
  71. Vissza. Ahonnan el ment, oda tér vissza.
  72. Visz. Cipel. Jelen helyről el.
  73. Hoz. Cipel. Jelen helyre.
  74. Jön. Gyün, gyön. Ide érkezik meg, ahol én vagyok. Nem máshová, hanem ide. Vagyis onnan, valahonnan, akárhonnan, bárhonnan, mindenhonnan, csillagirányból arra az egy helyre, az én nézőpontomból kimondva csak érkezni, azaz jönni lehetséges.
  75. Megy. Onnan, ahol vagyok elindul, kiindul vagyis kimegy, elmegy, megindul, tehát eltávolodik tőlem vagy maga helyétől. Megyen. Erősebb változata a meggy.
  76. Meggy. Csonhéjas gyümölcs. Enyhén savankás ízű édes fatermés. Ehető. Sőt, bora, pálinkája felettébb ízletes szeszes itóka.
  77. Gyümölcs. Gyülemlőcs. Lőcsön gyülemlő. Egy picinyke száron képzett mag köré gyüjtögetett növényi hús. Másnéven termés. A teremtés, emberszemnek is megfelelő megjelenülése, mely a teremtés kicsített képmása. Nyomon követhető a szorgalmasoknak, érdeklődőknek, tudoroknak egyaránt.
  78. Hord. Hordó, hordás. Szállítás, rakodás, rámolás, rakás. Visz, hoz, tesz, vesz, elmozdít, kimozdít, mozgat, cipel.
  79. Viszolyog. Visszatámolyog. Undorodva, esetleg hányva vagy káromkodva is elhátrál az undormánytól. Visszataszító dolgok, vissza taszítanak, ellöknek minket. Lelkiségünkkel, belső lényünkkel nem egyező hatás elöli menekülés.
  80. Át. Innen, oda.
  81. Ár. Nagy mennyiségű mefindulás, haladás. Lehet nép, tenger, folyó, szökő, hullám, sár, föld, ember, stb. Más értelemben mennyiség is, mely összefügg az elöbbivel.
  82. Szar. Bélsár. A bélrendszer kiürítődésének folyamán kialakuló anyag, mely erőteljesen riasztó szagú. Tipikus, ne nyúlj hozzám, mert szaros leszel, szag. Az ember testi létének elfelejthetetlen dolga, amely figyelmezteti a természetes környezethez tartozásra. Amúgy, rendesen növényeknek is alkalmassá váló szerves anyagot kibocsátó embertesti táplálékmaradvány.
  83. Szár. Olyan, mint a szar csak ez felfelé nő. A szar mindig lefelé halad, a szár mindig felfelé igyekszik. Főleg növényeken, növevényeken, burjányokon figyelhető meg.  A fénytestekhez való közelítés alkalmas eszköze. Tart és táplál egyben. Ugyanakkor érdemes megfigyelni, hogy a növények és burjányok lefelé menő ágait nem szarnak, hanem gyökérnek nevezzük. A lefelé menés életet merít, erőt merít és ezért ér a neve. Tehát erőt szív fel az ér. A gyök pedig az eredőjét jelöli. Gyök ér. A szár tart és továbbítja a felszedett erőt, majd tovább hajtva, odatartja a nap felé a leveleket, gyümölcsöket. Állati szárak is vannak, de azok nevezetéről lekopott az ékezet s így nevük maradt a szarv. 
  84. Al. Lent levő. Lefelé mutató. Alant van. Mindig a lenti helyzetet mutatja meg. Alag, alagút, alagi major, alagi puszta. Jelent még a lenten kívül alant valót, alávaló, alárendeltet, alsóbb rendűt, völgyi, pataki utat, stb.
  85. Ál. Nem igazi, de megtévesztően az. Lehet jó és rossz indulatú dolog. Az álom, egy ál világ, melyet testileg nem él meg az ember vagyis ha arcul ütik az álomban, akkor fájhat is, emlékezhetik is reá, arca ki is pirulhat, de való világban meg nem ütötték! Álarc.
  86. Áll. Két lábbal áll a földön. Állítások, állítmányok, állások, állványok, stb. Mindezek a földtől felfelé mutatnak. Felállít, kiállít, kiáll, feláll, beáll, leáll, megáll, helytáll, rááll. Az állás mindig bizonytalan. Aki áll, vigyázzon, el ne essék!

Egy. Egy az Isten, kiben fogyatkozás nincsen!

Kettő. Két félből áll az ember, egy nő és egy férfi.

Három. Ketten lesznek egy testté. A férfi, a nő, a gyerek.

Négy. Négy a földnek színe, kelet, dél, nyugat, éjszak.

Öt. Ötlet.

Hat. Az ötlet továbbélése s annak hatása.

Hét. A hetedhét ország.

Nyolc. A nyúlós, mely a végtelenbe tart.

Kilenc. A különc szám, a körnek száma.

Tíz. A tűz száma. A teljességé.

You may also like...

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien